Městská knihovna Jihlava

Hovory R s Janem Rejžkem

aneb první antidiskotéka bez Jiřího Černého.

Jan Rejžek je český filmový a hudební kritik, autor několika knih a básnických sbírek (seznam knih v našem fondu) a také byl velkým přítelem pana Jiřího Černého. Pro své posluchače pořádá tzv. antidiskotéky a k nám přijede s pořadem nazvaným Hovory R aneb první antidiskotéka bez Jiřího Černého. K pořadu napsal na svém facebookovém profilu tuto anotaci:

"Drahé a drazí, už se mi rýsuje obsah Hovorů R aneb První antidiskotéky bez Jiřího Černého, které ve středu v klubu Za školou v 19 hodin věnuji jemu. Vedle mých vzpomínek a hudby, kterou jsme měli oba rádi, jako bonus zazní ukázky z kazety, kterou jsme mu natočili s kamarádem Pepou Bajerem k padesátinám coby parodii na celodenní vysílání Čs. televize včetně pozdravných projevů Husáka a Gottwalda, a toho, co mu přáli k narozeninám třeba Jan Pivec nebo Zdeněk Štěpánek. Jinde tu naši ptákovinu neuslyšíte, tak srdečně zvu všechny Jirkovy sirotky!"

Zveme tedy všechny sirotky na tento pořad, kterým můžeme symbolicky uzavřít naši dlouholetou a krásnou spolupráci s panem Jiřím Černým. 

 

Přednáškový sál, čtvrtek 29.2. v 17,00.